De Veluwe

Het gebied De Veluwe

De Veluwe is een veelal bebost gebied in Gelderland van ongeveer 1.000 km2 groot. Ongeveer 912 km2 is beschermd natuurgebied. Het is aangemerkt als Natura2000 gebied, een Europees netwerk van beschermde gebieden.

Op de Veluwe vindt u behalve zowel naald- als loofbossen een grote variëteit aan landschappen. Voorbeelden daarvan zijn stuifzanden, rivieren met hun uiterwaarden en cultuurgronden. Een zwerftocht over de Veluwe wordt beloond met een veelheid aan indrukken.

De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt op een klein half uurtje rijden van Veluwepark Reewold. De Hoge Veluwe is gesticht in 1935. Het natuurpark is circa 5400 hectare groot en omvat veel verschillende landschappen die typisch zijn voor de Veluwe: bos, hei, zandverstuivingen en cultuurgrond.

Er huist veel wild zoals edelherten en wilde zwijnen. Het Kröller-Müller Museum (zie hieronder) is gelegen binnen het park. Een bezoek aan dit park is een must als u op Veluwepark Reewold verblijft.

Klik hier om de site van de Hoge Veluwe te bezoeken.

Het Kröller Müller museum

In het Kröller Müller museum vindt u vele topstukken van moderne meesters zoals Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Verder herbergt het Kröller-Müller Museum de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Deze verzameling omvat bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Uit deze collectie ziet u een wisselende tentoonstelling van circa 40 werken van Vincent van Gogh.

In de beeldentuin (één van de grootste van Europa!) staan ruim 160 sculpturen van belangrijke kunstenaars zoals Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan en Pierre Huyghe.

Het Kröller Müller museum is een bezoek meer dan waard!

Klik hier om de site van het Kröller Müller museum te bezoeken.

Het Loo

het Loo is het grootste landgoed van Nederland. In totaal is het ongeveer 10.400 hectare groot. Het landgoed is onderverdeeld in de Koninklijke Houtvesterij Het Loo (zo’n 9700 hectare) en het paleispark (zo’n 650 hectare).

Binnen de grenzen van het landgoed staat Paleis Het Loo. Dit is een voormalig koninklijk paleis, tegenwoordig is het een museum.

Klik hier om de site van Kroondomein Het Loo te bezoeken.

Het dorp Putten heeft veel eetgelegenheden, waaronder het oer-Hollandse pannenkoekenhuis “De Huifkar“. Verder vind je er de bekende supermarkten (AH, Aldi, Lidl, Deka) voor de boodschappen tijdens je verblijf.

In Putten is verder nog van alles te doen zoals het museum “De Tien Malen“. De vaste expositie belicht de vele eeuwen geschiedenis van Putten en omgeving. Van prehistorie tot grootmoeders tijd.

Of de bosbessenkwekerij Pollenkamp, waar je in het seizoen zelf bosbessen kan plukken. Er is ook een landwinkeltje en een terras.

Je vindt nog meer activiteiten in en rond Putten via deze link naar Google Maps!